Onze top 3 cardio apparaten

Er zijn een hoop cardioapparaten op de huidige markt. Dat maakt het natuurlijk lastig om te kiezen waarvoor je gaat als je geïnteresseerd bent om een apparaat te kopen voor thuis. IN deze blog vertellen wij onze meest favoriete cardioapparaten en de voordelen bij elk genoemde apparaat.

De loopband

De loopband is misschien wel de meest bekende cardioapparaat op de markt. Als je wel eens in de sportschool bent geweest zal je ongetwijfeld hier weleens op gerend hebben. Het fijne aan de loopband is dat je zelf je tempo van rennen kan bepalen en deze ondertussen aan kan passen. Vooral voor mensen die naast de loopband nog een andere sport uitoefenen is de loopband een perfecte oplossing om op andere dagen waarin je niet sport toch te blijven rennen. Ook is het mogelijk om hellingen in te stellen om je kuiten een uitdaging te geven.

Crosstrainer

Naast de loopbanden staan ook vaak de crosstrainers in de sportschool. De crosstrainer haalt zijn voordeel uit het feit dat je het gehele lichaam moet gebruiken terwijl je de traint op de crosstrainer. Ook op de crosstrainer kan je zelf aangeven hoe zwaar je het wil uitvoeren en kan je dit tijdens de training aanpassen. Deze is ook goed te gebruiken wanneer je wat minder goed te voet bent door bijvoorbeeld een blessure, je blijft namelijk altijd op dezelfde plek met je voeten. Natuurlijk is het belangrijk om naar een crosstrainer van kwaliteit te kijken.

Roeitrainer

Als laatste benoemen wij de roeitrainer. De roeitrainer is een goed apparaat om zowel cardio als kracht uit te oefenen. Roeien is namelijk zwaar en daarom ook een hele goede warming up. Daarnaast is roeien voor een lange periode achter elkaar natuurlijk ook heel goed. Door de combinatie is dit een aanrader voor elke sporter. Natuurlijk moet je wel kijken naar een goede roeitrainer zodat er niet snel mankementen aan de roeitrainer zijn.