Veilig sporten

gebitsbeschermers

Sporten is gezond en ontspannend om te doen, een wedstrijd hockey kun je al je energie in kwijt. Natuurlijk wil je de sport wel op een veilige manier spelen, soms gebeurt het helaas dat je stick van de tegenstander in je gezicht krijgt. In het ergste geval komt deze tegen je tanden aan, je snapt al wat er dan kan gebeuren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het dragen van hockeybitjes verplicht, de bond heeft ingegrepen nadat er veel ongelukken gebeurden omdat er geen bitje werd gebruikt. Ter bescherming van je tanden is het vanaf 2015 een verplichting geworden.

Ook de bal kan schade veroorzaken

Niet alleen een hockeystick maar ook de bal kan veel schade veroorzaken als je deze tegen je tanden aan krijgt, om dit te voorkomen is het dragen van hockeybitjes geen overbodige luxe. Er gingen vroeger verhalen rond dat de bitjes niet hielpen, of erger nog schade aan je gebit veroorzaakten. Na onderzoek is er gebleken dat de bitjes juist helpen om schade aan het gebit te voorkomen. Worden je tanden geraakt door een stick of bal, worden de krachten verdeeld waardoor er minder schade ontstaat.Natuurlijk moet je wel een bitje dragen die goed zit tijdens het hockeyen.

gebitsbeschermers

Wat is belangrijk bij een bitje

Een van de belangrijkste dingen bij hockeybitjes is dat ze goed moeten zitten, zit het bitje veel te los dan doet het niet wat het moet doen. De beste resultaten worden behaald met een bitje wat je op maat moet maken, of die op maat wordt gemaakt voor je gebit. Op deze manier heb je namelijk een hockeybitje die perfect aansluit op je tanden, hierbij heb je maximale steun en bescherming. Vaak zijn de bitjes verkrijgbaar in twee maten, een volwassenen en een kinder uitvoering. Vaak passen de bitjes goed, echter kan het voorkomen dat je op de grens zit.