De personal trainer; meer dan spierballen alleen

In een maatschappij met een groeiend gevoel van individualisme doen steeds meer mensen aan methodes van zelfhulp. Denk aan sportscholen, meditatie en boeken over psychologie. Echter blijkt het in de praktijk lang niet altijd makkelijk om zelf die doelen te behalen en lijkt de weg naar jouw doelen nog wel eens ingewikkeld te kunnen zijn. Juist voor die mensen die niet weten hoe zij hun doelen moeten behalen bestaat de personal trainer. De personal trainer is ooit begonnen als een coach bij de sportschool; iemand met verstand van spiermassa en uithoudingsvermogen die jou de juiste kennis en motivatie geeft om je doel te behalen. Later bleek dat de personal trainer ook buiten de sportschool handig kan zijn. Zo zijn er ondertussen personal coaches die helpen bij het verbeteren van jouw algehele levensstijl, mentale uitdagingen en je helpen met het vinden van de juiste voeding.

De alom bekende personal trainer is iemand die je helpt in de sportschool. Dit is niet slechts iemand die schreeuwt dat je moet blijven trainen; het is daarentegen een persoon die op gestructureerde wijze jouw doelen aanpakt en dit in goed overleg doet. Dat neemt niet weg dat de personal trainer er alles aan zal doen om jou te motiveren om jouw doelen te behalen. Door middel van schema’s adviezen bij je voeding en onuitputtelijke motivatie zal de personal trainer jou verder helpen bij het halen van je fysieke doelen.

Tip: https://www.yourhealthpt.nl/

Naast dat mensen sterker willen worden of af willen vallen in de sportschool, zijn er meer redenen om met een personal trainer naar je voedingspatroon te kijken. Het kan erg lastig zijn om je voeding te veranderen; vaak is eten een enorme gewoonte en het begint al bij het doen van boodschappen. Bij het aanpassen van je voedingspatroon kan een personal trainer je helpen om in te zien waar jij veranderingen kan maken en welk effect dit kan hebben. Ook hier wordt op gestructureerde wijze gewerkt met schema’s en de personal trainer zal een grote rol hebben in het bieden van informatie en het brengen van motivatie.

Heb je minder specifiek last van een enkel probleem, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ook wanneer door “vage” redenen het lastig lijkt om uit bed te komen of op tijd je rekeningen te betalen staat de personal coach voor je klaar. Hierbij gaat het om een lifestyle coach; vaak iemand die door de kracht van gewoonte probeert om jouw leven een stukje makkelijker en overzichtelijker te maken. Ook hier brengt de personal coach informatie, handige trucjes en eindeloze motivatie om jou verder op weg te helpen.

Uitgelicht: Kosten Personal trainer | Wat zijn de prijzen voor een Personal trainer?

Daarnaast zijn er verscheidene mentale problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen. Dit hoeft niet altijd werk te zijn voor een psycholoog, en soms heeft iemand meer behoefte aan een praktische “hands-on” methode. Er zijn speciale personal coaches die jou kunnen helpen om gewoontes te creëren die over het algemeen leiden tot een betere mentale weerbaarheid. Dit zijn dus geen psychologen, maar wel mensen die jouw problemen begrijpen en proberen op praktische wijze jouw leven te verbeteren. Ook hier speelt motivatie een grote rol.

Het lijkt duidelijk dat personal coach een breed begrip is waar iedereen wel eens mee te maken zou kunnen krijgen. Vaak is het van belang om een goede “click” te hebben met je personal coach en zelf als te weten wat je wilt bereiken. De personal coach is een praktisch hulpmiddel voor iedereen die een duwtje in de rug wilt.