Eigen sportschool beginnen?

Een eigen sportschool beginnen is een goed en ambitieus idee voor ieder die van sport en bewegen zijn beroep wilt maken. Uiteraard komt er een aardige investering om de hoek kijken als u besluit om uw eigen sportschool op te starten. Fitnessapparatuur van professionele kwaliteit is onmisbaar in een sportschool. Natuurlijk kunt u deze appartuur op diverse manieren financieren. U kunt bijvoorbeeld fitnessapparatuur leasen of kiezen voor goedwerkende tweedehands fitness toestellen. Ga wel voor variatie zoals kracht en cardio appartuur zodat klanten keuze hebben om zowel hun conditie als spiergroepen te kunnen trainen. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel als het om fitnessapparatuur gaat. De toestellen moeten ook regelmatig gekeurd en gecontroleerd worden.

Biedt meerdere soorten abonnementen aan

Klanten vinden het fijn als ze onbeperkt kunnen sporten als het hen uitkomt. U kunt de keuze geven aan maand of jaarlidmaatschappen zodat klanten kunnen kiezen om maandelijks of jaarlijks op te kunnen zeggen. Indien mensen weinig tijd hebben kunt u overwegen om goedkopere abonnementen aan te bieden als klanten slechts een keer per week in uw sportschool komen sporten. Voor deze abonnementen kunt u investeren in gratis extras zoals sportdranken uit een automaat voor enkele euros per maand meer of een sauna of zonnebank voor ontspanning na het sporten. Ook een zwembad kan extra klanten te trekken zoals schoolzwemmen waarbij scholen een lidmaatschap bij uw sportschool aanvragen. Om uw omzet te voorspellen dient u een goed ondernemers plan op te stellen en onderzoek doen naar de branche. Een eigen sportschool beginnen op uw locatie vraagt onderzoek naar animo en motivatie van mensen die in de omgeving wonen. U kunt hiervoor marktonderzoek uitvoeren.

Sport coaches en leefstijl interventie

Bij een eigen sportschool kunt u uzelf afvragen of het een goed idee is dat er begeleiding aanwezig is om klanten te ondersteunen en coachen tijdens het sporten om hun doelen te bereiken. U kunt hiervoor dietisten inhuren en sportcoaches. Klanten die ondersteund worden in het bereiken van hun doelen zijn tevens gemotiveerder. Denk aan voedingsadviezen en beweegprogramma’s. Soms worden deze programma’s ook vergoed door de zorgverzekeraar voor uw klanten.

Groepslessen

U kunt uw sportschool uitbreiden met groepslessen zoals yoga, ballet, zumba, aerobics en streetdance. Als klanten meer kunnen doen en keuze hebben uit meerdere sporten zullen ze sneller lid worden behalve de klanten die puur voor fitness gaan. Hoe groter het aanbod hoe groter de doelgroep is die u kunt bereiken met uw sportschool.