maaltijdshakes die lekker en gezond zijn

maaltijdshakes gezond

Maaltijdshakes worden met de dag populairder. Hoewel ze eerst vooral genuttigd werden na het sporten, kent de maaltijdshake tegenwoordig vele andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een vervanging voor een hoofdmaaltijd of als gezond tussendoortje. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en daarbij relatief weinig calorieën. De maaltijdshake past dus ideaal in een gezond eetpatroon. Ze houden je buik voor een paar uur stil en zijn ook nog eens snel en gemakkelijk te maken. Hier een aantal voorbeelden van lekkere en gezonde maaltijdshakes:

maaltijdshakes gezond

1. Ontbijtshake met banaan

Een goede dag begint met een goed ontbijt. De ontbijtshake met banaan zorgt er dan ook voor dat je de dag vol energie kunt beginnen. Om de shake te maken heb je slechts vijf ingrediënten nodig: banaan, havermout, Griekse yoghurt, honing en ijsklontjes. Gemakkelijk te maken, maar toch voldoende vullend. Natuurlijk kun je naar smaak andere ingrediënten toevoegen. Deze maaltijdshakes gezond is zeker een kanshebber voor jouw favoriete ontbijtje.

2. Frisse maaltijdshake met aardbeien

Vrijwel iedereen is dol op aardbeien. Vooral tijdens warme zomerse dagen is deze frisse zoete shake een echte aanrader. Gooi wat aardbeien, kwark en havermout in de blender en mixen maar! In een handomdraai staat jouw zomerse maaltijdshake op tafel. Ook lekker met een beetje honing of banaan.

3. Chocolade maaltijdshake

Chocolade wordt vaak gezien als verboden product, zeker wanneer je een gezond voedingspatroon aanhoudt. Toch past deze maaltijdshake gezond met chocolade prima in een evenwichtig eetpatroon. Chocolade bevat immers veel goede voedingsstoffen en door rauwe cacao te gebruiken gaan deze niet verloren. Met deze shake kun je dus ook op een verantwoorde manier genieten van chocolade. Blend de cacao met amandelmelk, banaan, havermout, vanille en honing tot een gladde shake. Er hoeft geen dag meer voorbij te gaan zonder de smaak van chocola!